Naar inhoud

Nieuws

Sluiting zwembad Zomerloos

zwembad Zomerloos Gistel
... langere sluitingsperiode in 2018...

In opdracht van stad Gistel, plant FARYS|TMVW op korte termijn renovatiewerken in het zwembad Zomerloos te Gistel.
Deze renovatiewerken omvatten de volgende posten:

  1. Oriënterend bodemonderzoek voor het indienen van een nieuwe omgevingsvergunning.
  2. Vernieuwen van de zwembadtechnieken: vernieuwen voorfilter, zandfilter en leidingen, installatie debietmeter bedrijfsafvalwater, conform maken van chemicaliëntanks, nieuwe automatische sturing van het chloor.
  3. Nieuw gebouwbeheersysteem voor de warmwaterproductie en de luchtbehandeling van het zwembad + energiezuinige frequentiesturing op luchtgroep
  4. Renovatie zwemhal: Het tegelplafond wordt afgebroken en er wordt een nieuw spanplafond geplaatst inclusief energiezuinige LED-verlichting. Ook op de zijkanten van het zwembad komen twee indrukwekkende wandtekeningen.
  5. Installatie van een luie trap in het zwembad voor de seniorendoelgroep.
  6. De wastafel in de kleedkamer krijgt een nieuwe wandbetegeling, redders- en EHBO-lokaal krijgen een nieuwe keuken- en kastenwand.
  7. Kleedkamer, redders- en EHBO-lokaal krijgen een energiezuinige LED-verlichting.
  8. Verwijdering van asbest entreporten en tabletten en plaatsing van nieuwe arduin entreporten en trespa tabletten in verschillende lokalen.

Bij de aanvang van deze werken op 11 december 2017 werd vastgesteld dat het dak van het zwembad ernstige stabiliteitsproblemen vertoonde. Op 23 januari 2018 stelde FARYS en het stadsbestuur Luc Sanders aan als architect voor het project.
In samenspraak met de beheerder van de accommodatie werd een planning opgemaakt voor de dakwerken en de nog uit te voeren renovatieprojecten. Na de opmaak van de stabiliteitsstudie zal het stadsbestuur de clubs en de scholen kunnen informeren omtrent de duur van de sluitingsperiode.
De sportdienst zal u verder op de hoogte houden omtrent de planning en de uitvoering van de werkzaamheden.

Datum van het bericht: woensdag 05 oktober 2016
Alle nieuws